Sposób przygotowania:
Sałatka Eli z młodą kapustąkapusta
Liście kapusty umyć i pokroić w dość dużą kostkę. Kapustę włożyć do garnka,zalać wodą p,osolić i gotować około 10 minut. Ugotowaną kapustę odcedzić,przelać zimną wodą i odsączyć.
ziemniaki
Młode ziemniaki oskrobać,umyć,ugotować na parze i pokroić dość dużą kostkę.
szynka
Szynkę konserwową pokroić w kostkę jedno centymetrową.
składniki sałatki
Cebulę obrać z łupinek i pokroić w piórka. Do miski włożyć ziemniaki,kapustę,cebulę i szynkę.
dodatki
Koperek umyć,osuszyć i posiekać. Do słoika wlać olej,ocet,dodać musztardę,cukier,sól i pieprz do smaku. Słoik zakręcić i potrząsać tak długo aż składniki się połączą. Do sałatki dodać koperek,sos i całość wymieszać. Sałatkę odstawić do lodówki na dwie godziny żeby składniki się przegryzły. Smacznego!
weronikaS