Sposób przygotowania:
Szybka ciepła sałatka Eli z młodą kapustąPrzygotowanie kapusty
Kapustę obrać z uszkodzonych liści, umyć i dość grubo pokroić. W garnku zagotować osoloną wodę. Do wrzątku włożyć pokrojoną kapustę i gotować 5 minut.Ugotowaną kapustę odcedzić.
Przygotowanie kiełbasy
Mocno wędzoną kiełbasę pokroić w kostkę.
przygotowanie cebuli
Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę.
Przygotowanie składników
Młode ziemniaki wyszorować, ugotować na parze do miękkości i grubo pokroić. Na patelni rozgrzać smalec, dodać pokrojoną kiełbasę, cebulę i przesmażyć. Koperek umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i posiekać. Do kapusty dodać ziemniaki, przesmażoną kiełbasę z cebulą i koperek. Całość doprawić solą, pieprzem do smaku i wymieszać.
Przygotowanie sałatki
Wszystkie składniki sałatki wymieszać, wyłożyć na talerze i od razu podawać. Smacznego!