eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Sałatka Eli z wędzoną makrelą

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Dodakiem do dania głównego lub doskonałą przekąską niech będzie salatka ryżowa z wędzoną makrelą

Sałatka Eli z wędzoną makrelą

Składniki:

Sałatka Eli z wędzoną makrelą

 

Sposób przygotowania:

Sałatka Eli z wędzoną makrelą
Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu i ostudzić.Pieczarki wrzucić do osolonego i zakwaszonego sokiem z cytryny wrzątku i gotować 10 minut.Pieczarki wyjąć,ostudzić i pokroić.Por pokroić w ćwierć krążki,sparzyć wrzątkiem,przelać zimną wodą i odsączyć.Kukurydzę odcedzić,przelać zimną wodą i odsączyć.Umytą i obraną z nasion paprykę i ogórki konserwowe pokroić w kostkę.Makrele obrać dokładnie z ości,skóry i pokroić.Wszystkie składniki włożyć do miski,dodać sól,pieprz do smaku i majonez według uznania.Sałatkę wymieszać i włożyć na kilka godzin do lodówki,żeby wszystko się przegryzło.Smacznego!

Tagi:

ryż