olmanka

olmanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 444]

Sałatka fasolowa olmanka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Niskokaloryczna i bardzo pożywna sałatka, prosta w przygotowaniu idealna jako lekka kolacja.

Sałatka fasolowa olmanka

Składniki:

Sałatka fasolowa olmanka

 

  • 1szkl. fasoli
  • 4szkl. wody
  • 1 łyżeczka soli
  • 2-3 cebule
  • 4 łyżki tłuszczu
  • mielony pieprz
  • 3 łyżki ketchupu

Sposób przygotowania:

Sałatka fasolowa olmanka
Fasolę opłukać, zalać przegotowaną, letnią wodą, zagotować, odstawić z ognia na 2h., po czym dodać sól, ugotować do miękkości, dokładnie odcedzić i pozostawić do ostygnięcia. Cebulę oczyścić, opłukać, pokrajać w półtalarki, usmażyć na tłuszczu, przyprawić pieprzem i solą, pozostawić do ostygnięcia. Fasolę wymieszać z cebulą i ketchupem.

Tagi:

fasola