kober

kober

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 325]

Sałatka fasolowo-ziemniaczana serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Sałatka fasolowo-ziemniaczana serem dobrze smakuje z pieczonym mięsem lub drobiem, można jeść jako osobne danie np. na kolację.

Sałatka fasolowo-ziemniaczana serem

Składniki:

Sałatka fasolowo-ziemniaczana serem

 

  • 4 porcje:
  • 20 dag gotowanej fasoli
  • 20 dag gotowanych ziemniaków
  • 10 dag wędzonego sera
  • 10 dag sera dowolnego
  • 10 dag gotowanej kukurydzy lub z puszki
  • 1 cebula
  • 1 łyżka stołowa octu winnego
  • 3 łyżki stołowe oleju
  • 2 łyżki stołowe wody
  • miód
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Sałatka fasolowo-ziemniaczana serem
Cebulę posiekać, ziemniaki i ser pokroić w kostkę, wymieszać z fasolę i kukurydzą. Z octu, wody i oleju zrobić zaprawę, doprawić kilkoma kroplami miodu, posolić, popieprzyć i zalać mieszankę warzyw. Przed podaniem wstawić do lodówki na przynajmniej godzinę.