agf

agf

Starszy Kucharz
[Przepisów: 26]

Sałatka gajowego do mięsa grillowanego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Sałatka z kurkami, czyli idealna jako letni smak. Wspaniale komponuje się z grillowanym mięsem. Polecam na weekendowe wieczory z grillem!

Sałatka gajowego do mięsa grillowanego

Składniki:

Sałatka gajowego do mięsa grillowanego

 

 

Sposób przygotowania:

Sałatka gajowego do mięsa grillowanego
Pieczarki gotujemy w osolonej wodzie, w międzyczasie możemy też gotować jajka. Kurki (najlepiej malutkie, ewentualnie pokruszone duże) wrzucamy na masło na patelnię i podsmażamy pod przykrywką żeby zmiękły. Podsmażamy też leciutko (żeby nie zbrązowiała) cebulę pokrojoną w kosteczkę. Pieczarki drobniuteńko siekamy, tak samo jajka, ale tylko same białka (z żółtek i pozostałych pieczarek plus majonez możemy zrobić np. Pastę do chleba). Wszystkie posiekane składniki mieszamy w misce z dużą ilością koperku, dodajemy majonez i mocno pieprzymy. Niebo w gębie!