Sposób przygotowania:
Sałatka grecka, wiosenna
Pomidory parzymy i kroimy w kostkę.
Paprykę myjemy, oczyszczamy z nasion i kroimy w kostkę.
Cebulę obieramy i kroimy w talarki.
Szczypiorek myjemy i kroimy w kostkę.
Rzodkiewkę kroimy w półplasterki.
Wszystkie składniki sałatki mieszamy i dodajemy ser feta pokrojony w kostkę.
Oliwę z octem winnym i przyprawami mieszamy. Tak wykonanym sosem polewany sałatkę.
Osobiście podaję z pieczywem czosnkowym, bądź zwykła bagietką posmarowaną masłem czosnkowym.
Polecam, smacznego.
Paprykę myjemy, oczyszczamy z nasion i kroimy w kostkę.
Cebulę obieramy i kroimy w talarki.
Szczypiorek myjemy i kroimy w kostkę.
Rzodkiewkę kroimy w półplasterki.
Wszystkie składniki sałatki mieszamy i dodajemy ser feta pokrojony w kostkę.
Oliwę z octem winnym i przyprawami mieszamy. Tak wykonanym sosem polewany sałatkę.
Osobiście podaję z pieczywem czosnkowym, bądź zwykła bagietką posmarowaną masłem czosnkowym.
Polecam, smacznego.