Sposób przygotowania:
Sałatka grillowa
Ser feta rozgniatamy widelcem, lub kroimy w kostkę. Dodajemy odcedzony groszek. Brokuł dzielimy na małe różyczki i gotujemy ok 3 min. we wrzącej wodzie. Następnie ugotowanego, miękkiego brokuła dodajemy do sałatki. Pierś z kurczaka gotujemy do miękkości, a następnie pozostawiamy do przestygnięcia i rwiemy na małe części. Paprykę kroimy w kostkę. Sałatkę doprawiamy do smaku. Przygotowujemy sos. Majonez mieszamy ze śmietaną, oraz musztardą. Dodajemy przepuszczony przez praskę czosnek i doprawiamy. Sos dodajemy do sałatki i delikatnie mieszamy. Słonecznik podprażamy na suchej patelni, aż się zarumieni i dodajemy do sałatki. Dokładnie jeszcze raz mieszamy. Sałatkę odkładamy, by składniki się przegryzły na ok min. 4h.