gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 846]

Sałatka grillowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Bardzo dobra sałatka, która nada się do dań na grilla. Sałatka smakuje każdemu, a pasuje i do kiełbasek i do mięsa.

Sałatka grillowa Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Sałatka grillowa

 

  • 1 kapusta pekińska
  • 1 słoiczek papryki czerwonej konserwowej
  • 1/2 jabłka
  • 2 ogórki kiszone
  • garść rodzynek
  • natka cebuli
  • sos koperkowo- ziołowy z torebki
  • kucharek, pieprz

Sposób przygotowania:

Sałatka grillowa

ETAP 1:

Sałatka grillowa
Na sam początek szatkujemy kapustę pekińską.

Kapustę pekińską szatkujemy.

ETAP 2:

Sałatka grillowa
Następnie kroimy pozostałe składniki i wkładamy do miski

Następnie dodajemy do niej pokrojoną paprykę czerwoną konserwową. Jabłko trzemy na tarce, dodajemy do miski.

ETAP 3:

Sałatka grillowa
Później kroimy ogórek kiszony i pozostałe składniki.

Ogórki kiszone kroimy w drobną kosteczkę, także dodajemy do miski. Natkę cebuli szatkujemy, ona także ląduje w misce. Przyprawiamy, przygotowujemy sos koperkowo-ziołowy jak napisano na opakowaniu.

ETAP 4:

Sałatka grillowa
Całość przekładamy do miski i mieszamy.

Polewamy nim sałatkę, dodajemy garść rodzynek. Całość dokładnie mieszamy. Sałatka idealna do grillowanego mięsa, bądź ryby.