Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Sałatka grzybowa na zimę

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Pyszna sałatka grzybowa na zimę. To doskonały dodatek do obiadu. Szybka i łatwa do przygotowania. Każdemu będzie smakować.

Sałatka grzybowa na zimę

Składniki:

Sałatka grzybowa na zimę

 

  • 1,5 kg grzybów leśnych
  • 4 cebule
  • 2,5 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 3,5 łyżki octu
  • 2,5 łyżki cukru
  • sól
  • pieprz
  • olej

 

Sposób przygotowania:

Sałatka grzybowa na zimę
Grzyby oczyść i wypłucz. Pokrój na mniejsze kawałki. Gotuj około 5 minut w osolonej wodzie. Odcedź. Posiekaną cebulę zeszklij na odrobinie oleju. Do cebuli dodaj grzyby, koncentrat pomidorowy, ocet oraz cukier. Dokładnie wymieszaj. Posól i popieprz do smaku. Całość duś około 5 minut. Gorące grzyby przełóż do słoików. Zakręć i pasteryzuj 20 minut.

Tagi:

grzyby