Sposób przygotowania:
Sałatka Gyros
Pierś z kurczaka pociąć w kostkę, przyprawić gyrosem, odstawić do lodówki, po czym smażyć na oleju, ostudzić.
Kapustę pokroić w paski, posypać Vegetą, odstawić, aż zmięknie, odsączyć z soku.
Ogórki konserwowe pokroić w plasterki.
Cebule pokroić w bardzo drobną kostkę, lekko posolić.
Pomidory kroić w cienkie plastry
Majonez wymieszać z ketchupem (po 2-3 łyżki), czosnkiem i pieprze, wstawić do lodówki.
Układać warstwami:
usmażone, zimne mięso; sos, cebulę, ogorki, kukurydzę, sos, kapustę, plastry pomidorów
Można udekorować natką pietruszki
Smacznego:)
Kapustę pokroić w paski, posypać Vegetą, odstawić, aż zmięknie, odsączyć z soku.
Ogórki konserwowe pokroić w plasterki.
Cebule pokroić w bardzo drobną kostkę, lekko posolić.
Pomidory kroić w cienkie plastry
Majonez wymieszać z ketchupem (po 2-3 łyżki), czosnkiem i pieprze, wstawić do lodówki.
Układać warstwami:
usmażone, zimne mięso; sos, cebulę, ogorki, kukurydzę, sos, kapustę, plastry pomidorów
Można udekorować natką pietruszki
Smacznego:)
bogda46
szewczyk