ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Sałatka jajeczno - grzybowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Świetne połączenie jajek i grzybów.

Sałatka jajeczno - grzybowa

Składniki:

Sałatka jajeczno - grzybowa

 

  • 5 jajek
  • puszka groszku
  • słoik grzybków w zalewie octowej
  • pęczek szczypiorku
  • majonez
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Sałatka jajeczno - grzybowa
Jaja gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy ze skorupek, siekamy. Groszek odsączamy na sitku, dodajemy do jajek. Grzybki odcedzamy na sitku, kroimy w małe kawałki. Dodajemy do jajek. Szczypiorek myjemy, siekamy drobno, dodajemy do pozostałych składników. Wszystko solimy i pieprzymy, dodajemy majonez. Mieszamy. Podajemy od razu.

Tagi:

jajko jajka