eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Sałatka jajeczno-śledziowa Eli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Sałatka z jajeczek przepiórczych ze śledziem i pomidorkami koktailowymi w pomidorze.

Sałatka jajeczno-śledziowa Eli Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sałatka jajeczno-śledziowa Eli

 

  • 1 porcja

 

  • 1 większy pomidor
  • 1/2 dużego płata śledzia solonego
  • 4 pomidorki koktailowe
  • 8 ugotowanych jajeczek przepiórczych
  • 2 cebulki dymki-szczypior
  • 1-2 łyżeczki majonezu
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Sałatka jajeczno-śledziowa Eli
Śledzia wymoczyć,osuszyć i pokroić w kostkę.Ugotowane jajeczka obrać ze skorupek.Trzy jajeczka pokroić w ćwiartki i każdą ćwiartkę na pół.Pomidorki umyć i osuszyć.Trzy pomidorki pokroić tak jak jajeczka.Szczypior umyć,osuszyć i pokroić.Pomidor umyć,osuszyć i odkroić część z szypółką.Pozostałą część pomidora wydrążyć.Do pokrojonych składników sałatki dodać majonez,przyprawić do smaku solą,pieprzem,wymieszać i nałożyć do pomidora.Górę ozdobić dwoma ćwiartkami jajeczka,dwoma ćwiartkami pomidorka,dwoma paskami śledzia,posypać szczypiorem i przykryć odciętą częścią pomidora z szypółką.Nadzianego pomidora położyć na talerzu ozdobionym bukszpanem,kurczaczkami i pozostałymi jajeczkami.Smacznego!
Sałatka jajeczno-śledziowa Eli
Zgromadzone składniki potrzebne do zrobienia sałatki.
Sałatka jajeczno-śledziowa Eli
Wszystkie składniki sałatki pokrojone i wymieszane.
Sałatka jajeczno-śledziowa Eli
Sałatka wymieszana z majonezem i doprawiona do smaku solą i pieprzem.
Sałatka jajeczno-śledziowa Eli
Sałatka nałożona do pomidora i przystrojona jajeczkiem,pomidorkiem i śledziem.

Tagi:

śledzie