Sposób przygotowania:
Sałatka jajeczno-śledziowa Eli
Śledzia wymoczyć,osuszyć i pokroić w kostkę.Ugotowane jajeczka obrać ze skorupek.Trzy jajeczka pokroić w ćwiartki i każdą ćwiartkę na pół.Pomidorki umyć i osuszyć.Trzy pomidorki pokroić tak jak jajeczka.Szczypior umyć,osuszyć i pokroić.Pomidor umyć,osuszyć i odkroić część z szypółką.Pozostałą część pomidora wydrążyć.Do pokrojonych składników sałatki dodać majonez,przyprawić do smaku solą,pieprzem,wymieszać i nałożyć do pomidora.Górę ozdobić dwoma ćwiartkami jajeczka,dwoma ćwiartkami pomidorka,dwoma paskami śledzia,posypać szczypiorem i przykryć odciętą częścią pomidora z szypółką.Nadzianego pomidora położyć na talerzu ozdobionym bukszpanem,kurczaczkami i pozostałymi jajeczkami.Smacznego!