Sposób przygotowania:
Salatka jarzynowa z jalbkiem i jajami
Jaja ugotowac na twardo, zalac zimna woda, ostudzic, obrac i pokroic w kosteczke. Cebule obrac, umyc, osuszyc i pokroic w drobna kosteczke, mozna sparzyc na sitku, ja jednak tego nie robie. Ogórki osuszyc z zalewy, odrzucic koncówki i porkoic w kosteczke. Groszek dobrze odcedzic z zalewy. Jablka umyc, osuszyc, obrac ze skórki, usunac srodek i pokroic w drobna kostke. Wszystkie pozostale warzywa umyc i ugotowac w mundurkach. Po ugotowaniu, dobrze ostudzic, obrac i pokroic w kosteczke. W duzym 3-litrowym garnku wymieszac wszystkie warzywa z jablkami, dodac jaja, ponownie wymieszac. Nie musimy laczyc calej salatki z majonezem, mozna wziac tylko czesc i doprawic majonezem z musztarda i przyprawic do smaku. Jezeli przygotowujemy salatke dla wiekszej ilosci gosci i wiemy, ze szybko zostanie skonsumowana, doprawiamy cala ilosc majonezem z musztarda i przyprawiamy. Przechowujemy w lodówce, pod przykryciem.
zuzi
msewka