Sposób przygotowania:
Sałatka z rukolą i kiełbasą
Rukolę myjemy i wkładamy na cedzak, odsączamy z wody i przekładamy na ręcznik papierowy.
Kiełbasę kroimy w kosteczkę i smażymy na rozgrzanym oleju przez kilka minut, studzimy. Szypiorek i rzodkiewki myjemy i osuszamy. Rzodkiewki kroimy w kosteczkę, a szczypiorek na drobno. Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę.
W salaterce układamy warstwy: rukola, mieszanka orkiszowa, cebula, przyprawy, rzodkiewka, podsmażona kiełbasa, szczypiorek, przyprawy.
Kiełbasę kroimy w kosteczkę i smażymy na rozgrzanym oleju przez kilka minut, studzimy. Szypiorek i rzodkiewki myjemy i osuszamy. Rzodkiewki kroimy w kosteczkę, a szczypiorek na drobno. Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę.
W salaterce układamy warstwy: rukola, mieszanka orkiszowa, cebula, przyprawy, rzodkiewka, podsmażona kiełbasa, szczypiorek, przyprawy.