Sposób przygotowania:
Sałatka jarzynowa bez jajek
Ziemniak myjemy i wkładamy do garnka. Zalewamy wodą i gotujemy przez ok. 30 minut. Po tym czasie przelewamy go zimną wodą i odstawiamy aby przestygnął.
Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i posypujemy solą i pieprzem . Kroimy w drobną kosteczkę.
Patelnię rozgrzewamy i wykładamy na gorącą pokrojoną pierś. Obsmażamy aż mięso zrobi się białe z każdej strony (można usmażyć na oleju lub tak jak ja na suchej patelni), odstawiamy aby mięsko przestygło.
Pieczarki wyjmujemy z zalewy, lekko osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki, wkładamy do miski. Czerwoną cebulę kroimy w bardzo drobną kosteczkę i dokładamy do pieczarek.
Następnie dodajemy mieszankę warzywną, cieciorkę, ostudzoną pierś z kurczaka. Ziemniaka obieramy z łupinki i kroimy w kosteczkę. Dodajemy do pozostałych składników.
Przyprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Następnie dodajemy majonez i jeszcze raz wszystko dokładnie mieszamy.
Wstawiamy na ok. 1 godzinę do lodówki aby smaki nam się "przegryzły".
Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i posypujemy solą i pieprzem . Kroimy w drobną kosteczkę.
Patelnię rozgrzewamy i wykładamy na gorącą pokrojoną pierś. Obsmażamy aż mięso zrobi się białe z każdej strony (można usmażyć na oleju lub tak jak ja na suchej patelni), odstawiamy aby mięsko przestygło.
Pieczarki wyjmujemy z zalewy, lekko osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki, wkładamy do miski. Czerwoną cebulę kroimy w bardzo drobną kosteczkę i dokładamy do pieczarek.
Następnie dodajemy mieszankę warzywną, cieciorkę, ostudzoną pierś z kurczaka. Ziemniaka obieramy z łupinki i kroimy w kosteczkę. Dodajemy do pozostałych składników.
Przyprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Następnie dodajemy majonez i jeszcze raz wszystko dokładnie mieszamy.
Wstawiamy na ok. 1 godzinę do lodówki aby smaki nam się "przegryzły".