Justi2401

Justi2401

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 507]

Sałatka jarzynowa z warzywami z rosołu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smacznie i nic się nie marnuje. Sałatka jarzynowa to bardzo dobry pomysł na wykorzystanie warzyw gotujących się w rosole.

Sałatka jarzynowa z warzywami z rosołu

Składniki:

Sałatka jarzynowa z warzywami z rosołu

Warzywa z rosołu (ugotowane):

  • 3 marchewki
  • 3 pietruszki
  • 1/2 selera
  • 1 cebula (może być opalona)

Pozostałe:

  • 1 puszka groszku konserwowego
  • 1 duży ogórek małosolny lub kiszony
  • 1 duże, twarde jabłko
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 2-3 łyżki majonezu
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Sałatka jarzynowa z warzywami z rosołu

Przygotowanie składników:

Sałatka jarzynowa z warzywami z rosołu
Warzywa z rosołu pokrojone w drobną kostkę

Warzywa z rosołu dokładnie ostudzić i posiekać w bardzo drobną kosteczkę. Wrzucić do miski.

Kończenie sałatki:

Sałatka jarzynowa z warzywami z rosołu
Składniki na sałatkę umieszczone w jednej misce

Dodać do nich odsączony groszek, pokrojone w kosteczkę jabłko (wcześniej obrane) i pokrojonego w kostkę ogórka. Dodać majonez, musztardę, sól i pieprz. Dokładnie wymieszać. Schłodzić w lodówce minimum godzinę. Życzę smacznego!