Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Sałatka jarzynowo-mięsna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Sałatkę z pieczonym mięsem podawać z pieczywem

Sałatka jarzynowo-mięsna

Składniki:

Sałatka jarzynowo-mięsna

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Sałatka jarzynowo-mięsna
Ziemniaki, marchew i seler omyć i ugotować w łupinkach, odcedzić, ostudzić, obrać i pokroić w kostkę. Cebulę drobno posiekać. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Ogórki kiszone pokroić w słupki, mięso pokroić w kostkę. Majonez wymieszać z jogurtem, musztardą i zmiażdżonym czosnkiem. Wszystkie składniki włożyć do miski, dodać ugotowaną wcześniej fasolę i majonez, wymieszać, przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem