Sposób przygotowania:
Sałatka z dzikiego ryżu, soi i fenkuł
1. Ryż ugotowałam i ostudziłam.
2. Soję również ugotowałam według instrukcji na opakowaniu.
3. Fenkuł pokroiłam w cieniutkie półplasterki, rzodkiewki w plasterki, a młoda cebulkę w kostkę.
4. Ocet pomieszałam z sokiem z pomarańczy, dodałam posiekany koperek, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz.
5. Wszystkie składniki wymieszałam i polałam dressingiem.
2. Soję również ugotowałam według instrukcji na opakowaniu.
3. Fenkuł pokroiłam w cieniutkie półplasterki, rzodkiewki w plasterki, a młoda cebulkę w kostkę.
4. Ocet pomieszałam z sokiem z pomarańczy, dodałam posiekany koperek, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz.
5. Wszystkie składniki wymieszałam i polałam dressingiem.
zbysiowa
haniakson
Dziękuje i polecam jest bardzo lekka i ...jeśli można tak powiedzieć o sałatce...orzeźwiająca!
zbysiowa
To coś dla mnie !