Sposób przygotowania:
Sałatka z kaszą jaglaną, wędzonym łososiem i bobem
Bób gotujemy przez około 15-20 minut w wodzie z dodatkiem soli i cukru. Odcedzamy i zostawiamy do przestygnięcia.
W tym samym czasie gotujemy kaszę jaglaną w osolonej wodzie, a gdy przestygnie, wrzucamy ją do dużej miski. Dodajemy podzielonego na kawałki wędzonego łososia.
Pomidora kroimy w kostkę i dodajemy do reszty składników.
Dodajemy również obrany ze skórek bób oraz kapary.
Dodajemy sok z cytryny i oliwę z oliwek, mieszamy. Doprawiamy sałatkę do smaku pieprzem i solą.
W tym samym czasie gotujemy kaszę jaglaną w osolonej wodzie, a gdy przestygnie, wrzucamy ją do dużej miski. Dodajemy podzielonego na kawałki wędzonego łososia.
Pomidora kroimy w kostkę i dodajemy do reszty składników.
Dodajemy również obrany ze skórek bób oraz kapary.
Dodajemy sok z cytryny i oliwę z oliwek, mieszamy. Doprawiamy sałatkę do smaku pieprzem i solą.