Sposób przygotowania:
Sałatka ziemniaczano-kalafiorowa
Kalafior dzielimy na różyczki, wrzucamy do wrzącej posolonej wody i gotujemy na półtwardo.
Ziemniaki gotujemy do miękkości również w osolonej wodzie. Odcedzamy, a gdy ostygną, kroimy na plasterki lub półplasterki.
Pomidora kroimy na spore kawałki. Układamy wszystkie warzywa na talerzu. Oprószamy pieprzem i solą.
Dodajemy posiekany koperek do jogurtu naturalnego i powstałym sosem polewamy sałatkę.
Ziemniaki gotujemy do miękkości również w osolonej wodzie. Odcedzamy, a gdy ostygną, kroimy na plasterki lub półplasterki.
Pomidora kroimy na spore kawałki. Układamy wszystkie warzywa na talerzu. Oprószamy pieprzem i solą.
Dodajemy posiekany koperek do jogurtu naturalnego i powstałym sosem polewamy sałatkę.