kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Sałatka kalafiorowo-brokułowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Przepis na tę sałatkę moja mama przyniosła od koleżanki. Oryginalnie były w niej również orzechy włoskie, ja je pominęłam. Sekret tej sałatki tkwi w konsystencji warzyw... powinny być chrupiące i półtwarde.

Sałatka kalafiorowo-brokułowa

Składniki:

Sałatka kalafiorowo-brokułowa

 

Sposób przygotowania:

Sałatka kalafiorowo-brokułowa
Kalafior i brokuły gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Warzywa powinny być pół twarde i chrupiące. Dzielimy je na małe różyczki. Dodajemy jogurt naturalny, posypujemy pestkami dyni i płatkami papryki. Doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Przekładamy do salaterki lub na talerze. Dekorujemy kilkoma różyczkami brokuła, płatkami papryki i pestkami dyni.