Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Sałatka kardynalska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Buraki i jabłka obrać, pokroić w kostkę. Wyjąć ze śledzi ości, a filety oraz jaja,

Sałatka kardynalska

Składniki:

Sałatka kardynalska

 

 

  • 6 ugotowanych buraczków ćwikłowych

 

 

  • 4 jaja ugotowane na twardo

 

 

  • cebula

 

  • 2 ugotowane marchewki

 

 

  • pół szklanki majonezu

 

  • pęczek natki pietruszki

 

  • łyżka musztardy

 

 

  • cukier

 

 

Sposób przygotowania:

Sałatka kardynalska
Buraki i jabłka obrać, pokroić w kostkę. Wyjąć ze śledzi ości, a filety oraz jaja, cebulę, marchew i ogórki pokroić w kostkę. Dodać posiekane grzyby i natkę pietruszki. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem, musztardą, solą, cukrem, pieprzem i sokiem z cytryny. Wyłożyć sałatkę na półmisek lub do salaterki, udekorować cząstkami jaja.