darek112

darek112

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 172]

Sałatka Karola

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Składniki pokroić w kostkę .Przyprawić do smaku z wymieszać z pozostałymi składnikami

Sałatka Karola

Składniki:

Sałatka Karola

 

  • 30 dkg ugotowanych w łupinach ziemniaków,
  • 10 dkg ugotowanej drobnej fasoli,
  • 10 dkg ogórków kwaszonych,
  • 15 dkg zielonej papryki,
  • 30 dkg pomidorów,
  • 1 mała główka sałaty inspektowej,
  • 2 jaja ugotowane na twardo,
  • 1 opakowanie pasztetu DROP ,
  • sól i cukier do smaku,
  • 3 łyżki posiekanej zielonej pietruszki.

Sposób przygotowania:

Sałatka Karola
Ziemniaki obrać, pokrajać w kostkę,ogórki obrać, pokrajać w drobną kostkę. W ten sam sposób pokrajać jaja. Umytą paprykę oczyścić z nasion, pokrajać w drobne paski. Pomidory umyć, sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórek, pokrajać w grubą kostkę usuwając pestki. Sałatę umyć, osaczyć. Parę listków pokrajać, wy¬mieszać wszystkie składniki z pasztetem. Przyprawić do smaku solą i cukrem. Wyłożyć na półmisek wyłożony listkami sałaty, posypać zieloną pietruszką.