Sposób przygotowania:
Roladki drobiowe z masłem ziołowo-szparagowym
Farsz:
Ze szparagów odłamać zdrewniałe końce, gotowacć5 min w osolonym wrzątku, odcedzić, ostudzić. Zimne szparagi pokroić drobno, ząbki czosnku przecisnąć przez praskę. Masło ugnieść dokładnie z szparagami, czosnkiem, ziołami oraz solą i pieprzem. Zawinąć np. w folię spożywczą, odstawić do lodówki by stężało.
Każdą pierś przekroić wzdłuż na 3 plastry, delikatnie rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Każdy plaster mięsa posypać serem żółtym, położyć solidną łyżeczkę masła szparagowego. Zwinąć roladki, obtoczyć w jajkach rozbełtanych z mlekiem oraz w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu, na rumiano z obu stron,
Ze szparagów odłamać zdrewniałe końce, gotowacć5 min w osolonym wrzątku, odcedzić, ostudzić. Zimne szparagi pokroić drobno, ząbki czosnku przecisnąć przez praskę. Masło ugnieść dokładnie z szparagami, czosnkiem, ziołami oraz solą i pieprzem. Zawinąć np. w folię spożywczą, odstawić do lodówki by stężało.
Każdą pierś przekroić wzdłuż na 3 plastry, delikatnie rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Każdy plaster mięsa posypać serem żółtym, położyć solidną łyżeczkę masła szparagowego. Zwinąć roladki, obtoczyć w jajkach rozbełtanych z mlekiem oraz w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu, na rumiano z obu stron,
biedroneczki
Czekoladka 2