Sposób przygotowania:
Sałatka kebabowa wg jolunia
Pierś z kurczaka umyć,pokroić w małe paseczki.Włożyć na rozgrzaną patelnię z olejem,podsmażyć,dodać przyprawę kebabową.Ostudzić mięso.Zrobić sos czosnkowy: do miski wlać jogurt naturalny, dodać 4 łyżki majonezu, obrać czosnek, zgnieść dodać.Doprawić solą i pieprzem do smaku, całość wymieszać.Odcedzić kukurydzę.Kapustę pekińską umyć,pokroić w paseczki,cebulę obrać pokroić,ogórki pokroić w kostkę.Do miski najlepiej szklanej wrzucamy osobno każdy składnik w następującej kolejności(od dołu) -kapusta pekińska -mięso -ogórek kiszony -kukurydza -cebula Na wierzch dajemy kapustę pekińską, troszkę kukurydzy dla ozdoby i pomidor pokrojony w plastry.Całość polewamy sosem czosnkowym zrobionym wcześniej.Sałatki nie mieszamy!!!