Sposób przygotowania:
Sałatka kubańska
Piersi myjemy, kroimy w kostkę, doprawiamy i smażymy na złocisto. Kapustę pekińską kroimy, wsypujemy do miski, solimy, mieszamy zgniatając przy okazji delikatnie. Ananasy i brzoskwinię kroimy w kostkę. W misce układamy po kolei: kapusta, brzoskwinie, kukurydza, sos, kapusta, ananas, kapusta, mięso, sos - na koniec można dodać pieczywo czosnkowe.
Sos imprezowy: pół łyżeczki musztardy, dwie łyżki majonezu, ketchup, dużo pieprzu, mieszamy - ketchupu tyle, żeby sos był zabarwiony na czerwono i dobrze smakował.
Według uznania można dodać więcej sosu, także korniszony.
Sos imprezowy: pół łyżeczki musztardy, dwie łyżki majonezu, ketchup, dużo pieprzu, mieszamy - ketchupu tyle, żeby sos był zabarwiony na czerwono i dobrze smakował.
Według uznania można dodać więcej sosu, także korniszony.