Sposób przygotowania:
Sałatka loli
Ryż gotujemy, a następnie odcedzamy. Seler oraz marchewki obieramy i bardzo dokładnie myjemy. Umyte i obrane warzywa gotujemy do miękkości. Kukurydzę z puszki dokładnie odcedzamy. Szczypiorek dokładnie myjemy i drobno siekamy. Ogórki kiszone kroimy w kostkę o średniej wielkości. Grzybki marynowane również kroimy w kostkę. Wszystkie te składniki bardzo dokładnie mieszamy ze sobą. Majonez, musztardę oraz jogurt naturalny mieszamy ze sobą. Dodajemy do tego sok wyciśnięty z połówki cytryny. Ząbki czosnku obieramy, myjemy i bardzo drobno siekamy. Sos doprawiamy do smaku według własnego uznania pieprzem oraz solą i bardzo dobrze mieszamy. Sos dodajemy do sałatki i całość dobrze mieszamy. Sałatkę możemy jeszcze z wierzchu posypać posiekanym szczypiorkiem. Smacznego!