Sposób przygotowania:
Sałatka majowa
Sałatę oczyścić z zewnętrznych, pożółkłych listków, umyć dokładnie, osaczyć. Poprzycinać liście rzodkiewek, pozostawiając jedynie młode, delikatne, środkowe listki, poodcinać korzonki. Rzodkiewki umyć, osuszyć. Cebulę oczyścić i umyć wraz ze szczypiorkiem. Jogurt wymieszać z pasztetem i olejem, przyprawić do smaku sokiem z cytryny, solą, pieprzem i cukrem. Rzodkiewki pokrajać w plasterki, ich listki drobno posiekać wraz z umytymi listkami mięty i estragonu, wymieszać z sosem jogurtowym. Cebulę i szczypiorek pokrajać drobno, dodać do sosu. Liście sałaty pokrajać w dość szerokie paski, wyłożyć na salaterkę, wymieszać z przygotowanymi dodatkami. Podawać bezpośrednio po przyrządzeniu
Magdusia1312