Sposób przygotowania:
Sałatka makaronowa z boczniakami
W dużym garnku zagotować wodę, osolić. Wsypać makaron, gotować 8 minut. Grzyby oczyścić, umyć, osuszyć, większe ewentualnie pokroić. Tosty okroić ze skórki, miąższ chleba pokruszyć. Jajko rozmącić, doprawić do smaku solą i pieprzem. Grzyby panierować najpierw w jajku, a następnie w okruchach chleba. Podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Sałatę oczyścić, umyć, osuszyć, porwać na kawałki. Orzechy grubo pokroić. Ocet doprawić solą i pieprzem. Ciągle ucierając powoli wlewać olej, na koniec wymieszać z orzechami. Makaron odcedzić, zalać zimną wodą i osączyć. Połączyć z sałatą i orzechowym sosem wine-gret. Podawać ze smażonymi grzybami.