Sposób przygotowania:
Sałatka makaronowa z burakiem i fetą
1. Świderki gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu a następnie odcedzamy.
2. Granata przekrawamy i oczyszczamy z pestek, pozostawiając sam miąższ.
3. Buraki nacieramy olejem, następnie zawijamy w folię i pieczemy w piekarniku.
4. W międzyczasie obieramy i kroimy selera na mniejsze kawałki a cebulę siekamy w piórka.
5. Upieczone buraki studzimy, obieramy ze skórki a następnie kroimy w drobną kosteczkę.
6. Wszystkie przygotowane wcześniej składniki sałatki mieszamy ze sobą, dodajemy pokruszoną fetę i całość doprawiamy solą, pieprzem i posiekaną pietruszką. Smacznego!
Przepis z Lubella.pl
2. Granata przekrawamy i oczyszczamy z pestek, pozostawiając sam miąższ.
3. Buraki nacieramy olejem, następnie zawijamy w folię i pieczemy w piekarniku.
4. W międzyczasie obieramy i kroimy selera na mniejsze kawałki a cebulę siekamy w piórka.
5. Upieczone buraki studzimy, obieramy ze skórki a następnie kroimy w drobną kosteczkę.
6. Wszystkie przygotowane wcześniej składniki sałatki mieszamy ze sobą, dodajemy pokruszoną fetę i całość doprawiamy solą, pieprzem i posiekaną pietruszką. Smacznego!
Przepis z Lubella.pl