Sposób przygotowania:
Sałatka makaronowo-bakaliowa
500 ml wody zagotowujemy. Lekko solimy. Do gotującej się wody dodajemy makaron. Ponownie zagotowujemy. Gotujemy około 10 minut. Odcedzamy. Studzimy. Jabłka myjemy. Obieramy ze skórki. Kroimy w kostkę.
W małym garnku umieszczamy pokrojone jabłka, cukier, cynamon i dodajemy 50 ml wody. Podgrzewamy do momentu rozpuszczenia się cukru. Mieszamy. Gotujemy około 15 minut. Studzimy. W ulubionym naczyniu układamy makaron i jabłka.
Ozdabiamy orzechami włoskimi i śmietaną.
W małym garnku umieszczamy pokrojone jabłka, cukier, cynamon i dodajemy 50 ml wody. Podgrzewamy do momentu rozpuszczenia się cukru. Mieszamy. Gotujemy około 15 minut. Studzimy. W ulubionym naczyniu układamy makaron i jabłka.
Ozdabiamy orzechami włoskimi i śmietaną.