pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Sałatka marchewkowo-kapuściana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Sałatka marchewkowo-kapuściana z dodatkiem bardzo zdrowego oleju lnianego

Sałatka marchewkowo-kapuściana Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sałatka marchewkowo-kapuściana

 

  • kapusta czerwona ½ główki
  • marchewki 3
  • jabłko 2
  • sok z połówki cytryny
  • sól do smaku
  • cukier do smaku
  • natka pietruszki 1 łyżeczka
  • olej lniany 4 łyżki

Sposób przygotowania:

Sałatka marchewkowo-kapuściana
Kapustę czerwoną szatkujemy. Marchewki ścieramy na tarce jarzynowej. Dodajemy do kapusty. Doprawiamy solą oraz cukrem. Dolewamy olej lniany i mieszamy. Jabłka obieramy i ścieramy również na tarce jarzynowej. Jabłko skrapiamy sokiem z cytryny i dodajemy kapusty i marchewki. Dodajemy jeszcze natkę pietruszki. Całość mieszamy i gotowe. Smacznego.
Sałatka marchewkowo-kapuściana
Kapustę czerwoną ścieramy siekamylub ścieramy na płaskiej tarce
Sałatka marchewkowo-kapuściana
Dodajemy marchewkę oraz olej lniany i mieszamy
Sałatka marchewkowo-kapuściana
Jabłka ścieramy na tarce, skrapiamy sokiem z cytryny i również mieszamy
Sałatka marchewkowo-kapuściana
NA koniec do warzyw dodajemy posiekaną natkę pietruszki