Sposób przygotowania:
Sałatka meksykańska z klopsikami
Sałatę lodową porwać na małe kawałki,cebulę pokroić w cienkie krążki,kukurydzę i fasolę odsączyć,przepłukać zimną wodą i starannie osączyć.Zrobić klopsiki;pieczywo tostowe drobno pokruszyć,zagnieść na jednolitą masę z mięsem i jajkiem,doprawić solą szczyptą papryki i chili.Zwilżonymi dłońmi formować małe kuleczki i szybko obsmażyć je na gorącym oleju,ostudzić.Sos;pomidory oczyścić z pestek,pokroić na małe kawałki.Dżem pomarańczowy lekko rozgrzać w rondelku,wymieszać z keczupem pomidorami,doprawić solą,pieprzem,odrobiną cukru,sosem tabasco i octem winnym.Sałatę lodową wymieszać z cebulą,kukurydzą,fasolą,obłożyć klopsikami i polać sosem.
Mirka227
5!
eli_555
misia53
dusia30
Jojo
iwi69