WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Sałatka meksykańska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sałatka meksykańska z kabanosami, fasolą czerwoną z puszki, kukurydzą, ogórkiem konserwowym. Jest kolorowa i smaczna.

Sałatka meksykańska Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sałatka meksykańska

 

  • Ok. 300 g kabanosów pikantnych
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 puszka kukurydzy
  • 5-6 ogórków konserwowych
  • 1 papryka czerwona
  • Kawałek cebuli lub pora
  • Majonez
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Sałatka meksykańska

ETAP 1:

Warzywa konserwowe wyjąć z puszek i wyłożyć na durszlak aby odsączyć je z zalewy. Następnie przełożyć do dużej miski. Paprykę pokroić w kostkę i wrzucić do miski. Ogórki pokroić w kostkę i dodać do miski. Pora lub cebulę pokroić w kosteczkę i również wrzucić do miski. Kabanosy pokroić na plasterki i dodać do reszty składników.

Doprawić wszystko solą i pieprzem i wymieszać z majonezem.

Sałatkę schłodzić w lodówce przez kilka godzin.

Sałatka meksykańska
Pokrojone warzywa i kabanosy wymieszane z majonezem w misce
Sałatka meksykańska
Pokrojone kabanosy dodane do pokrojonych warzyw
Sałatka meksykańska
Papryka i ogórki konserwowe dodane do miski
Sałatka meksykańska
Kukurydza i fasola odsączone i wrzucone do miski