katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1652]

Sałatka na ciepło 3

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Sałatka z podsmażanym mięsem.

Sałatka na ciepło 3

Składniki:

Sałatka na ciepło 3

 

Sposób przygotowania:

Sałatka na ciepło 3
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. kroimy w średnią kostkę. Oprószamy solą i pieprzem. Ogórki osuszamy i kroimy w pół plasterki. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę. Mięso myjemy, osuszamy i kroimy na małe kawałki. Na patelni rozgrzewamy olej, obsmażamy mięso i oprószamy solą. Podlewany wodą i dusimy około 20min. Oprószamy pieprzem, dodajemy połowę przygotowanej cebuli i dusimy do miękkości i odparowania płynu. Często mieszamy. Pieczarki płuczemy, kroimy i dusimy na maśle do odparowania płynu. Ciepłe mięso i pieczarki łączymy z jajkiem, ogórkiem i resztą cebuli. Doprawiamy do smaku. Podawać z sosem ketchupowym, albo czosnkowym i pieczywem.