dorota20w

dorota20w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 587]

Sałatka na ciepło z ciecierzycą i warzywami z pary

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Sałatka na ciepło z zimowych warzyw ugotowanych na parze z dodatkiem strączków i sosem majonezowym z dużą ilościa świezych ziół.

Sałatka na ciepło z ciecierzycą i warzywami z pary

Składniki:

Sałatka na ciepło z ciecierzycą i warzywami z pary

 

  • plaster kapusty czerwonej
  • i buraczek
  • poł puszki ciecierzycy
  • łyzka siekanego kopru
  • łyzka siekanego szczypiorku
  • garstka listkow bazylii
  • łyżeczka majonezu
  • 2 łyżki jogurtu
  • majeranek
  • sól
  • pieprz
  • chili

 

Sposób przygotowania:

Sałatka na ciepło z ciecierzycą i warzywami z pary
Kapustę szatkujemy , buraka obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Warzywa gotujemy na parze 10 minut. Studzimy Warzywa mieszamy z majonezem, jogurtem, ciecierzycą,, posiekanym szczypiorem, koprem, bazylią. Doprawiamy do smaku sola najzdrowiej himalajską i pieprzem oraz majerankiem i chili. Sałatka najlepsza jest podana na ciepło.