Sposób przygotowania:
Sałatka na ciepło z kurczakiem
Komosę ryżową płuczemy. Gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu w 1,5 szklanki wody. W tzw. międzyczasie, oczyszczamy pierś z kurczaka i kroimy ją na 4 kotlety, a następnie każdy kotlet w podłużne paski o grubości około 1 cm. Rukolę dokładnie płuczemy, odsączamy, rozkładamy na talerze. Przybieramy pokrojonymi na ćwiartki pomidorkami koktajlowymi. Skrapiamy odrobiną oleju rzepakowego. Doprawiamy szczyptą soli i pieprzu (komosa ryżowa i pierś z kurczaka będą tak aromatyczne, że nie ma potrzeby przygotowywać do sałaty dodatkowego sosu).Pierś z kurczaka smażymy na rumiano na 3-4 łyżkach rozgrzanego oleju rzepakowego. Patelnię ściągamy z ognia, doprawiamy sosem sojowym i olejem sezamowym. Dokładnie mieszamy. Gorącą komosę ryżową mieszamy z pokrojonymi w paseczki suszonymi pomidorami i ząbkami marynowanego czosnku. W razie potrzeby dolewamy odrobinę oleju z suszonych pomidorów. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Kaszę nakładamy na środek talerzy. Przybieramy piersią z kurczaka i serkiem kozim. Posypujemy drobno posiekanymi orzechami włoskimi. Podajemy od razu po przygotowaniu.