Sposób przygotowania:
Sałatka na drugie śniadanieI
1. Mięso myję, osuszam, usuwam błonki i kroję w kostkę. Przekładam do miski, dodaję przyprawę Gyros i smażę na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu studzę.
II
2. Sałatę lodową, rwę na małe kawałki. Ogórka kroję w pół plasterki, pomidora w kostkę, cebule obieram i kroję w piórka. Rzodkiewki kroję w plasterki, szczypiorek drobno siekam. Paprykę obieram z nasion i kroję w drobne paseczki. Wszystkie warzywa oraz mięso przekładam do miski i dokładnie mieszam.
III
3. Do naczynia wlewam oliwę, sok z cytryny, miód, musztardę, wsypuję szczyptę soli oraz pieprzu i dokładnie mieszam.
4. Sosem polewam przed podaniem sałatkę.
5. Gotowe.
6. Smacznego.
Czekoladka 2