Sposób przygotowania:
Sałatka warstwowa z kurczakiem i nachosPrzygotowanie sosu:
Przygotować sos: wymieszać majonez z jogurtem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem. Odłożyć sos do lodówki.
Przygotowanie kurczaka:
Przygotować mięso: pokrojonego w kostkę kurczaka obsypać przyprawami i przesmażyć na rumiano na rozgrzanym oleju (ok. 6 minut od czasu do czasu mieszając). Odsączyć na ręczniku papierowym, poczekać, aż całkiem wystygnie.
Układanie sałatki:
Na dno przezroczystej miski wyłożyć połowę miksu sałat, następnie ostudzonego kurczaka. Wlać 1/3 sosu.
Kończenie sałatki:
Następnie ułożyć odsączone z zalewy fasolę i kukurydzę. Polać 1/3 sosu. Ułożyć kurczaka, po bokach sałatę. Wlać resztę sosu po bokach. Sałatkę odłożyć do lodówki do schłodzenia na minimum dwie godziny. Bezpośrednio przed podaniem wierzch udekorować nachosami. Życzę smacznego!