Sposób przygotowania:
Sałatka na zdrowie
Zabki czosnku w lupinkach wlozyc do naczynia zaroodpornego,polac oliwa i wstawic do piekarnika na ok.20 min. Szparagi umyc i gotowac w lekko osolonej wodzie przez 5 minut.Odcedzic i pokroic na mniejsze kawalki. Szpinak wyplukac,obsuszyc.Listki szpinaku ulozyc na duzym talezu salatkowym.Na listkach szpinaku rozlozyc szparagi oraz upieczony czosnek.Skladniki dressingu polaczyc ze soba(,czosnek przecisnac przez praske).Podgrzac na patelni a nastepnie dodac pomidorki,podgrzewac jeszcze chwilke,uwazajac by czosnek sie nie przypalil.Pomidory wylozyc na szpinak i szparagi,wszystko polac goracym sosem.Na koncu posypac prrazonymi migdalami.Salatka jest przepyszna.Polecam.
Tit
Netka
Ja tez po raz piewszy tak zrobilam ,ale naprawde swietnie pasuje do
calosci(trzeba go tylko sobie z tych lupinek wydobyc-ale to sama przyjemnosc:)
Książę z bajki
margolata
Netka
evita0007
Natala1210
Netka
botwinka
Dzisiaj zrobilam na probke jutro biore na imprezke
Netka
O bardzo sie ciesze,tym bardziej ,ze juz zrobilas!Pozdrawiam
PaniMISIOWA
Netka
Niech moc witam bedzie z Toba:):):)