Sposób przygotowania:
Sałatka naleśnik
Naleśniki: Jajka wbić do miski, zmiksować z olejem i solą. Wsypać mąkę, miksować dolewając na przemian mleko i wodę. Gotowe ciasto odstawić na pół godziny. Naleśniki smażyć na rozgrzanej patelni. Powinny być cienkie, i dobrze przypieczone. Wystudzone nalesniki przekroić wzdłuż na kilka szerokich pasków, a potem w bok tak aby powstały mniej więcej równe prostokąty. Ryby: Filety natrzeć solą i pieprzem, pokroić na małe kawałki. Jajko roztrzepać, moczyć w nim kawałki ryba, obtoczyć w bułce i usmażyć na rozgrzanym ogniu. Na papaierze odsączyć z oleju. Z pomidora usunąć pestki i miąsz, pokroić w cienkie paski, ogórek pokroić w cienkie plasterki, marchewkę zatrzeć na grubych oczkach, cebulę posiekać, paprykę pokroić w cienkie paseczki. Na patelnię wrzucić cebulę (bez tłuszczu) chwilę poddusić, dodać pomidory, marchewkę, paparykę i ogórek, wymieszać. Dusić ok. 10 minut co jakiś czas mieszając. Do dużej miski wsypać pokrojone nalesniki i rybę. Dodać ostudzone warzywa. Wszystko wymieszać, dodać sól i pieprz do smaku. Dodać ketchup i wymieszać. Wygładzić, wierzch sałatki posmarować majonezem.