Sposób przygotowania:
Sałatka obiadowa
Kroimy pomidory na plasterki, kroimy papryki na plasterki w poprzek (grubości 0/5 cm)Kroimy ogórki w skórkach na plasterki.Mieszamy wszystkie warzywa razem+++Zalewa-->1/2 l octu,2,5l wody,7 łyżek cukru i 3 łyżki soli zagotowujemy razem.+++ Do czystych i suchych słoiczków wkładamy po : 1 listku laurowym, wiórku cebuli,5 ziaren pieprzu i 3 ziarenka ziela angielskiego,oraz 1 obrany ząbek czosnku.Wkładamy mieszankę warzyw, wlewamy zalewę tak żeby przykryła warzywa.Lekko mieszamy aby pozbyć się pęcherzyków powietrza.Zakręcamy i gotujemy około 15 minut w wodzie sięgającej do 1 cm poniżej pokrywki.Warto położyć na dnie ściereczkę lnianą.Wyjmujemy i odstawiamy do wystygnięcia.Po 2 dniach jest gotowe do jedzenia.Smacznego!