kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Sałatka ogórkowa I

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Umyte, obrane ogórki, marhcew i pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

Sałatka ogórkowa I

Składniki:

Sałatka ogórkowa I

 

  • 4 kg ogórków
  • 1/2 kg marchwi
  • 1/2 kg pietruszki
  • 1/2 kg cebuli
  • 1 szklanka octu 10 %
  • 1 szklanka oleju
  • 60 g soli
  • 100 g cukru

Sposób przygotowania:

Sałatka ogórkowa I
Umyte, obrane ogórki, marhcew i pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę pokroić. Wszystko włożyć do gorącego octu z olejem, solą i cukrem. Zagotować. Gorące wkładać do słoików i mocno zakręcić. Pasteryzować 10-15 minut.

Tagi:

ogórki