Sposób przygotowania:
Sałatka ogórkowa na zimę
1. Cebulę i marchewkę obierz. Cebulę pokrój w grubszą kostkę. Marchewkę zetrzyj na tarce o dużych otworach. Ogórki pokrój w plasterki.
2. Wszystkie przygotowane warzywa przełóż do dużej miski. Dodaj sól, ocet, olej oraz cukier. Dokładnie połącz wszystkie składniki. Sałatkę odstaw na 3 godziny w chłodne miejsce.
3. Po upływie 3 godzin sałatkę wymieszaj. Sałatkę razem z zalewą przełóż do słoiczków. Słoiki zakręć. Pasteryzuj 15 minut.
2. Wszystkie przygotowane warzywa przełóż do dużej miski. Dodaj sól, ocet, olej oraz cukier. Dokładnie połącz wszystkie składniki. Sałatkę odstaw na 3 godziny w chłodne miejsce.
3. Po upływie 3 godzin sałatkę wymieszaj. Sałatkę razem z zalewą przełóż do słoiczków. Słoiki zakręć. Pasteryzuj 15 minut.
Dawid