Sposób przygotowania:
Sałatka Owocowa
Jabłka i gruszki umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w cienkie plasterki, skropić sokiem z cytryny by nie ściemniały.
Truskawki oczyścić, umyć, i pokroić na ćwiartki. Kiwi obrać i pokroić w ćwierćplasterki, pomarańczę obrać i podzielić na cząstki.
Przełożyć do miski wszystkie składniki, posypać cukrem pudrem i dodać rodzynki, delikatnie wymieszać.
Wstawić do lodówki na ok. godzinę.
Truskawki oczyścić, umyć, i pokroić na ćwiartki. Kiwi obrać i pokroić w ćwierćplasterki, pomarańczę obrać i podzielić na cząstki.
Przełożyć do miski wszystkie składniki, posypać cukrem pudrem i dodać rodzynki, delikatnie wymieszać.
Wstawić do lodówki na ok. godzinę.