Sposób przygotowania:
Grecka sałatka owocowa w arbuzie
Górę arbuza (ok. 1/3) odciąć. Z pozostałej, większej części owocu wydrążyć łyżeczką kulki miąższu i usunąć pestki. Brzeg arbuza naciąć dekoracyjnie (np. w ząbki). Pozostałe owoce umyć, z brzoskwiń i moreli wyjąć pestki, pokroić w dużą kostkę, a obrane kiwi pokroić w plasterki. W głębokiej misce wymieszać przygotowane owoce z kulkami arbuza, winogronami i malinami lub truskawkami. Sok pomarańczowy podgrzewać z cukrem, gdy cukier się rozpuści, ostudzić. Dodać miód i cynamon, wymieszać. Sałatkę zalać sosem i wstawić do lodówki na 2 godziny. Podawać sałatkę w schłodzonej misce ze skóry arbuza.
Polecamy przepis na Sałatkę z pomidorów i białego sera >>>
pusieczek2@wp.pl
2halina
jarek1626
olciaky
Mikrula
marietta
dobry