Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Sałatka paprykowo ogórkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Podawać jako dodatek do drugiego dania, lub jako samodzielne danie z białym pieczywem.

Sałatka paprykowo ogórkowa

Składniki:

Sałatka paprykowo ogórkowa

 

  • 25 dag czerwonej papryki
  • 30 dag ogórka konserwowanego
  • 2 średnie cebule
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Sałatka paprykowo ogórkowa
Paprykę umyć pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w paseczki. Ogórki pokroić w półplasterki. Cebulę obrać i drobno posiekać. Dodać zieleninę i oliwę. Posolić i popieprzyć. Wszystko dokładnie wymieszać. Pozostawić w chłodnym miejscu na 1/2 godz.