BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1611]

Sałatka pieczarkowa

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sałatka dzisiejsza składa się z 3 składników + sól i pieprz oraz majonez. Prosta i szybka w przygotowaniu, a za razem bardzo smaczna i pożywna.

Sałatka pieczarkowa Więcej zdjęć (8)

Składniki:

Sałatka pieczarkowa

 

  • pieczarki około 500 g,
  • jajka 6 szt,
  • szczypiorek 1/2 pęczka,
  • majonez według uznania,
  • sól i pieprz do smaku,
  • dodatkowo;
  • jajka przepiórcze 4 ,
  • grzybki marynowane do dekoracji,

Sposób przygotowania:

Sałatka pieczarkowa
Pieczarki oczyścić, obrać i pokroić w większe kawałki. Po oczyszczeniu i pokrojeniu podsmażyć na maśle klarownym do miękkości. Jajka ugotować na twardo w lekko osolonej wodzie, po ugotowaniu przepłukać zimną wodą, obrać, a następnie pokroić w grubszą kostkę. Szczypiorek opłukać, osuszyć i posiekać.

Wszystkie składniki włożyć do miski doprawić do smaku pieprzem i solą, wymieszać.

Do sałatki dodać majonez ponownie wymieszać do połączenia składników.

W niskiej salaterce ułożyć oczyszczone, wypłukane i osuszone liście sałaty, na liściach ułożyć sałatkę, udekorować połówkami jajek przepiórczych , grzybkami oraz szczypiorkiem.
Sałatka pieczarkowa
Pieczarki oczyścića nastepnie pokroić w większe kawałki
Sałatka pieczarkowa
Oczyszczone ,pokrojone pieczarki przesmażyć do miękkości na masełku klarownym
Sałatka pieczarkowa
Jajka ugotować na twardo, obrać pokroić w większą kostkę
Sałatka pieczarkowa
Szczypiorek opłukać , osuszyć i posiekać
Sałatka pieczarkowa
Wszystkie składniki włożyć do miski doprawić pieprzem i solą do smaku
Sałatka pieczarkowa
Do sałatki dodać majonez i wymieszac do połączenia składników
Sałatka pieczarkowa
Sałatke ułożyć na liściach sałaty w salaterce ,udekorowac grzybkami ,szczypiorkiem oraz połówkami jajek przepiórczych