Sposób przygotowania:
Sałatka pieczarkowa
Pieczarki oczyścić, obrać i pokroić w większe kawałki. Po oczyszczeniu i pokrojeniu podsmażyć na maśle klarownym do miękkości. Jajka ugotować na twardo w lekko osolonej wodzie, po ugotowaniu przepłukać zimną wodą, obrać, a następnie pokroić w grubszą kostkę. Szczypiorek opłukać, osuszyć i posiekać.
Wszystkie składniki włożyć do miski doprawić do smaku pieprzem i solą, wymieszać.
Do sałatki dodać majonez ponownie wymieszać do połączenia składników.
W niskiej salaterce ułożyć oczyszczone, wypłukane i osuszone liście sałaty, na liściach ułożyć sałatkę, udekorować połówkami jajek przepiórczych , grzybkami oraz szczypiorkiem.
Wszystkie składniki włożyć do miski doprawić do smaku pieprzem i solą, wymieszać.
Do sałatki dodać majonez ponownie wymieszać do połączenia składników.
W niskiej salaterce ułożyć oczyszczone, wypłukane i osuszone liście sałaty, na liściach ułożyć sałatkę, udekorować połówkami jajek przepiórczych , grzybkami oraz szczypiorkiem.
BozenaMatuszczyk