Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Sałatka pieczarkowa z rzodkiewką i kurczakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Sałatka pieczarkowa w nieco innej wersji, z dodatkiem pieczarek i mięsa ze skrzydełek kurczaka. Do jej przygotowania wykorzystałam mięso, na którym gotowałam zupę.

Sałatka pieczarkowa z rzodkiewką i kurczakiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sałatka pieczarkowa z rzodkiewką i kurczakiem

 

Sposób przygotowania:

Sałatka pieczarkowa z rzodkiewką i kurczakiem
Skrzydełka zalewamy wodą, solimy, dodajemy liście laurowe i ziele. Gotujemy do miękkości, około 45 minut. Gdy ostygną, oddzielamy mięso od kości i kroimy je na mniejsze kawałki. Wrzucamy do dużej miski.

Pieczarki dokładnie oczyszczamy, wrzucamy do wrzącej, osolonej wody i gotujemy 5 minut. Odcedzamy. Gdy ostygną, kroimy je w dość grubą kostkę.

Rzodkiewki oczyszczamy i kroimy w półplasterki. Ogórki kroimy w kostkę. Jajka gotujemy na twardo i również kroimy w kostkę.

Łączymy wszystkie składniki. Dodajemy odsączony groszek. Mieszamy. Dodajemy majonez, przyprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Mieszamy.
Sałatka pieczarkowa z rzodkiewką i kurczakiem
Skrzydełka gotujemy do miękkości, zostawiamy do ostygnięcia.
Sałatka pieczarkowa z rzodkiewką i kurczakiem
Pieczarki dokładnie oczyszczamy, wrzucamy do wrzącej, osolonej wody i gotujemy 5 minut. Odcedzamy.
Sałatka pieczarkowa z rzodkiewką i kurczakiem
Rzodkiewki oczyszczamy i kroimy w półplasterki. Ogórki kroimy w kostkę.
Sałatka pieczarkowa z rzodkiewką i kurczakiem
Dodajemy majonez, przyprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Mieszamy.