Sposób przygotowania:
Sałatka pieczarkowa z rzodkiewką i kurczakiem
Skrzydełka zalewamy wodą, solimy, dodajemy liście laurowe i ziele. Gotujemy do miękkości, około 45 minut. Gdy ostygną, oddzielamy mięso od kości i kroimy je na mniejsze kawałki. Wrzucamy do dużej miski.
Pieczarki dokładnie oczyszczamy, wrzucamy do wrzącej, osolonej wody i gotujemy 5 minut. Odcedzamy. Gdy ostygną, kroimy je w dość grubą kostkę.
Rzodkiewki oczyszczamy i kroimy w półplasterki. Ogórki kroimy w kostkę. Jajka gotujemy na twardo i również kroimy w kostkę.
Łączymy wszystkie składniki. Dodajemy odsączony groszek. Mieszamy. Dodajemy majonez, przyprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Mieszamy.
Pieczarki dokładnie oczyszczamy, wrzucamy do wrzącej, osolonej wody i gotujemy 5 minut. Odcedzamy. Gdy ostygną, kroimy je w dość grubą kostkę.
Rzodkiewki oczyszczamy i kroimy w półplasterki. Ogórki kroimy w kostkę. Jajka gotujemy na twardo i również kroimy w kostkę.
Łączymy wszystkie składniki. Dodajemy odsączony groszek. Mieszamy. Dodajemy majonez, przyprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Mieszamy.